Сафіуллін відроджуватиме спорт законом, а молоді допоможе Інтернет-порталом

Читать на русском

Судячи з інтерв’ю очільника новоутвореного Міністерства молоді та спорту Равіля Сафіулліна агентству "Інтерфакс-Україна", спорт в Україні будуть відроджувати шляхом прийняття закону, а розвивати молодіжну політику -  шляхом створення Інтернет-порталу, повідомляє "Слово і Діло".

Спорт

Власне кажучи, інших практичних обіцянок в окресленні роботи свого відомства міністр не згадував. Таким чином, розвиток спорту полягатиме в роботі Міністерства над оформленням та прийняттям Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 рр. як закону.

При запитанні про будівництво нових спортивних об’єктів Равіль Сафіуллін згадав лише про реконструкцію Центру олімпійської підготовки в Конча-Заспі. Однак раніше він обіцяв реставрувати у Ворохті два трампліни, провести ремонт спортивної бази Заросляк та розпочати цього року будівництво Олімпійського центру ігрових видів спорту у селі Гореничі.

Молодь

Якщо говорити про розвиток іншої сфери, яка підпадає під дію ввіреного Равілю Сафовичу відомства, а саме про молодіжну політику, то тут ініціативи урядовця обмежуються відкриттям Інтернет-порталу! На думку посадовця, саме це повинно стати панацеєю від усіх бід молоді. Чудо-портал стане майданчиком для спілкування (ніби Вконтаке та Фейсбуку молоді не достатньо), місцем для пошуку роботи, навчання, перекваліфікації тощо.

Житлові та інші побутові проблеми молодих українців, на думку міністра, є другорядними. Не хлібом єдиним, як то кажуть…


Нагадаємо, що Равіль Сафіуллін став міністром молоді та спорту після створення відповідного міністерства в грудні минулого року. Причиною для поділу єдиного раніше Міністерства освіти і науки, молоді та спорту на два відомства послугувало невдоволення Президента динамікою розвитку спорту в Україні.

Тоді Президент більше всього був невдоволений занепадом дитячих спортивних майданчиків в країні (за його словами, за два роки потрібно модернізувати майданчики в понад 28 тис. шкіл та садочків).

Однак за весь час перебування на новій посаді Равіль Сафіуллін не дав жодної обіцянки щодо розбудови спортивних майданчиків для дітей. Судячи з переліку його обіцянок, різниці між головуванням в Державній службі молоді та спорту (яку він очолював до утворення Міністерства) та в Міністерстві молоді та спорту - ніякої.

Зазначимо, що з переходом на нову посаду (28 лютого ц.р.) кількість обіцянок від Равіля Сафовича різко зменшилася.

Отож статистика не тішить, а, навпаки, наштовхує на сумні роздуми - на новій посаді Равіль Сафіуллін значними успіхами не відзначився. Новий статус ввіреного йому відомства на величні подвиги в ім’я українського спорту міністра не надихнули. Крупномасштабні спортивні проекти – Євро-2012, Євробаскет-2015 і т.д. – Равілю Сафовичу не довіряють, а проблемами молоді більше "переймається" відомство Наталії Королевської.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: