Олігархічні війни за мобільний зв'язок

Читать на русском

В умовах, коли для держави присутність в IT-секторі стала стратегічним завданням, багато олігархів захотіли дістати собі ласий шматок пирога.

Сьогодні надійшла пропозиція від заступника губернатора Дніпропетровщини Бориса Філатова, зробити державними мобільних операторів.

За його словами, держава повинна націоналізувати найбільші компанії мобільного зв'язку, які діють в Україні. Але в першу чергу - повернути собі контроль над "Укрлетекомом", який на даний час належить Ринату Ахметову.

Раніше з подібною ініціативою - раціоналізувати підприємства, які належать олігархам, що не визначились по відношенню до сепаратистів,- виступав і сам глава Дніпропетровської області Ігор Коломойський. Але тоді його заява була позбавлена конкретики.

Спроби створення держоператорів стільникового зв'язку були і в Росії, і в Угорщині, і в ряді інших наших найближчих сусідів. В цілому, ідея створення державного оператора зв'язку очікувана і логічна. Очевидно, що в даний час численні потужності і ресурси «Укртелекому» використовуються неефективно. Є величезна потреба забезпечити інтернетом та мобільним зв'язком сільських жителів. 

Так само дуже цікаво, як планує зберігати бізнес в Криму «молодша сестра» «Укртелекому» - група компаній Vega з телекомунікаційного напряму групи СКМ Ахметова? Схоже, що тут зокрема, олігархи знову зіштовхнулись. Чи знайдуть вони розуміння в якнайшвидшому часі або українці знову стануть заручниками бізнес воєн, питання риторичне.

Нагадаємо, що в українських операторів мобільного зв'язку з'явилася небезпека втратити своїх абонентів у Криму. У Севастополі почалися проблеми зі зв'язком у абонентів МТС-Україна. Ще раніше, надійшла інформація від віце-прем'єр міністра Криму, що українські оператори підуть з півострова 5 серпня.

Натомість сьогодні, МТС-Україна опублікувала на сайті і в соціальних мережах звернення до абонентів, в якому стверджує, що не збирається припиняти роботу на території Криму і з'ясовує причину відсутності зв'язку в Сімферополі. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: