40 відсоткам абітурієнтів Донбасу закрита дорога до ВНЗ інших регіонів

Читать на русском

Тільки 60% випускників шкіл Донецької та Луганської областей змогли пройти зовнішнє незалежне оцінювання, решта змушені будуть складати іспити, однак при цьому зможуть вступити тільки до місцевих ВиШів.

Про це 5 серпня повідомила заступник міністра освіти України Інна Совсун, передає кореспондент «Слова і Діла».

Через неможливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання в регіонах, охоплених бойовими діями, до місцевих університетів повернуть вступні іспити.

«Близько 40% абітурієнтів з Донбасу не змогли скласти зовнішнє незалежне оцінювання. Кількість місць державного замовлення, яка виділена на кожну спеціальність, буде розподілена так: 60% - для тих, хто вступатиме за результатами ЗНО, 40% - для тих, хто вступатиме за результатами вступних іспитів», - повідомила Совсун.

Оскільки на решті території України вступна кампанія вже підходить до завершення, фактично це означає, що 40% випускників шкіл, які не змогли скласти ЗНО, не зможуть стати студентами інших ВиШів, крім донецьких та луганських.

Вступна кампанія на Донбасі завершиться 15 вересня, тож, як прогнозують у Міносвіти, навчальний рік на звільнених від терористів територіях почнеться не раніше 1 жовтня.

У випадку, якщо ситуація на сході України погіршиться, МОН розглядає можливість переведення студентів та абітурієнтів місцевих університетів до навчальних закладів інших регіонів країни.

Нагадаємо, на початку липня міністр освіти Сергій Квіт пообіцяв організувати для абітурієнтів Донбасу третю сесію ЗНО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: