За два місяці зона проведення АТО скоротилася на 75% - Порошенко

Читать на русском

Президент Петро Порошенко повідомив, що за два місяці зона проведення антитерористичної операції на сході України скоротилася на три чверті.

Про це він сказав на нараді з керівниками силових відомств у вівторок, 5 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт Глави держави.

«Мужністю та героїзмом, доблестю та ціною свого життя українські воїни день за днем відвойовують нові населені пункти, звільняють нові території від окупації бандитів-найманців», - заявив Порошенко.

При цьому він повідомив, що за останні два місяці зона проведення АТО скоротилася на три чверті. «Головний результат - що мільйони людей мають можливість повернутися до нормального життя», - додав Президент.

Говорячи про хід чергової хвилі мобілізації, Порошенко відзначив важливість суворого дотримання законодавства і рішучої боротьби з фактами корупції. Він звернув увагу генерального прокурора і голови СБУ на наявність таких фактів.

«Розгляньте пропозицію, щоб воєнкоми несли відповідальність за якість кадрового складу, який мобілізують. Можливо, ми введемо практику, коли бойові офіцери з фронту, які отримали поранення, будуть працювати у воєнкоматах, навіть на посадах воєнкомів або їх заступників, а воєнком на 45 діб поїде у Збройні Сили», - запропонував Президент.

Глава держави також відзначив, що проведення мобілізації дозволить вирішити питання відпусток для воїнів, що беруть участь в АТО. «99,9% наших військовослужбовців героїчно виконують свої обов’язки», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 22 липня Верховна Рада України затвердила указ Президента про часткову мобілізацію.

Рейтинг відповідальності Петра Порошенка становить 17% - він виконав 20 обіцянок з 116, зафіксованих системою «Слово і Діло». 14 його обіцянок числяться як невиконані, а ще 82 заяви мають статус «в процесі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: