Мусій: Україна спокійно обійдеться без російських ліків

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій запевнив, що можливе запровадження санкцій проти російських фармацевтичних компаній суттєво не вплине на український ринок лікарських препаратів.

Про це він розповів журналістам 5 серпня, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Україна вводить економічні санкції проти Росії, і чи будуть лікарські засоби підпадати під економічні санкції, буде вирішуватися найближчим часом... В Україні критичної ситуації з лікарськими засобами російського виробництва немає. Єдина умовно критична ситуація — з вакцинами», - зазначив міністр.

Олег Мусій відзначив, що з 306 лікарських засобів російського виробництва, що зареєстровані в Україні, тільки 20 не мають зареєстрованих аналогів в Україні.

До переліку виключно російських препаратів, які споживає Україна, належить і протигангренозна сироватка. Однак українські медики мають серйозні сумніви щодо її ефективності.

Своєю чергою, голова Державної служби лікарських засобів Михайло Пасічник запевнив, що у разі потреби, препарат можна зареєструвати в Україні за 1 день. Наразі МОЗ розглядає можливість закупівлі препаратів, що замінять російські аналоги, у Європейському союзі, зокрема, у Польщі та Іспанії.

В активі Олега Мусія - 3 виконаних обіцянки з 26, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 22 обіцянки політика, зокрема, про те, що з наступного року Міністерство охорони здоров'я почне переорієнтовувати державні закупівлі на укладення довгострокових контрактів з виробниками ліків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: