Обіцяний Вілкулом початок будівництва метро в Дніпропетровську затримується

Читать на русском

Наприкінці грудня минулого року віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул пообіцяв, що три нові станції метро в Дніпропетровську почнуть будувати цього літа. Однак літо добігає кінця, а роботи з будівництва навіть не розпочинались.

За словами віце-прем’єра, повномасштабне будівництво дніпропетровської підземки розпочнеться відразу після завершення тендеру щодо визначення генерального підрядника. Згідно з останніми повідомленнями, підбиття підсумків тендеру очікується наприкінці поточного року, а безпосередньо будівництво метро планують розпочати аж на початку 2014-го року.

Зазначимо, що це не перша невиконана обіцянка Олександр Вілкула стосовно будівництва метро в Дніпропетровську. Так, минулого року не були завершені підготовчі роботи для розгортання і роботи великого підрядника: не були вирішені всі земельні питання, питання перенесення інженерних комунікацій та забезпечення високих потужностей електропостачання будівельних майданчиків. Робота в цьому напрямку триває і в поточному році.

Разом із тим, ще в липні 2012-го року ЄБРР ухвалила рішення про виділення Дніпропетровську кредиту в 152 млн. євро на будівництво метро. Більше того, ще майже 100 млн. грн. на будівництво метро цього року було виділено з державного бюджету. Сподіваємось, якщо метро будувати не розпочали, то й гроші залишися на своєму місці…

Нагадаємо, що завершення будівництва трьох станцій в Дніпропетровську очікується через чотири роки, після цього метро обіцяють поєднати із залізничним транспортом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: