На сході і в Криму можливі парламентські вибори - Березовець

Читать на русском

Директор компанії Berta Communications, політтехнолог Тарас Березовець відзначає, що для того, щоб провести вибори потрібно організувати виборчий процес і його безпеку, а в такі короткі терміни з цим можуть бути проблеми.

Про це він заявив в коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання щодо перспектив політичних сил на майбутніх парламентських виборах.

«Якщо вибори пройдуть 5 або 12 жовтня, як пообіцяв Порошенко, то має бути хоча б місяць нормальної виборчої компанії», - говорить Березовець.

На думку експерта, Президент зацікавлений показати легітимність парламентських виборів і тому постарається провести їх на максимальній кількості округів, у тому числі на сході країни та в Криму.

«На сьогоднішній день політична сила Порошенка (Солідарність або Блок Петра Порошенка) має лідируючі позиції, і буде боротись за перше місце з Радикальною партією Олега Ляшка. Третє і четверте, швидше за все, розділять між собою «Батьківщина» та «Удар», - говорить експерт.

Не дивлячись на те, що Тимошенко останнім часом мало була на публіці, очолити список Батьківщини, на думку експерта, може тільки вона.

За словами Березовця, Яценюк може поміняти місце прописки в політичній силі і піти першим номером в Солідарності або блоці Порошенка, в залежності від сценарію. Тоді ж, зі слів експерта, він претендуватиме і на місце прем'єра після парламентських виборів, хоча згідно з Конституцією, він буде зобов'язаний піти у відставку в будь-якому випадку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: