У Міндоходів продемонстрували, що виправдання вигадують не гірше за податки

Читать на русском

Міністерство доходів і зборів спростувало інформацію про те, що Україна посіла перше місце у світі за кількістю податків в рейтингу Світового банку Doing Business.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міндоходов, текст якого має "Слово і діло".

Появу такої інформації у прес-службі міністерства пояснили тим, що згідно з методикою Світового банку в рейтингу легкості сплати податків Paying Taxes, який є складовою частиною рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, враховується не загальна кількість податків, а кількість податкових платежів на рік.

Крім того, згідно з повідомленням міністерства, в останньому рейтингу Paying Taxes-2013, який формувався за результатами 2012 року, експерти Світового банку зафіксували значний прогрес України в показнику "кількість платежів" (від 135 платежів у 2011 році до 28).

У Міндоходів також нагадали, що за результатами 2012 року в рейтингу Paying Taxes прогрес України становив 18 пунктів, а Світовий банк вніс її до списку трьох країн регіону, які найбільш істотно скоротили за останні вісім років кількість часу, необхідного для виконання податкових зобов'язань.

З урахуванням проведених у податковому секторі реформ, в міністерстві прогнозують зростання позицій України в рейтингу Paying Taxes-2014.

Нагадаємо, що в лютому 2013 року Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову вжити заходів для входження України в 2013 році в першу сотню держав за рейтингом Світового банку "Doing Business".

У червні 2013 року голова Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко запевнив, що уряд не планує введення нових податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: