У РНБО кажуть, що українські військові не просили притулку в Росії

Читать на русском

Українські військовослужбовці, які відступили на територію Російської Федерації, не просили притулку в Росії і хочуть повернутися додому.

Про це повідомив спікер інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «INSIDER».

«Українські військовослужбовці ніякого притулку в Росії не просили. Ми тримаємо з ними зв'язок по дипломатичних каналах, і вони хочуть повернутися на Батьківщину», - заявив Лисенко.

Він нагадав, що частина однієї з механізованих бригад вимушено перетнула російський кордон в результаті бойових дій, в той час як більша її частина прорвалася на територію, контрольовану силами АТО.

«Першочерговим завданням було збереження життів військовослужбовців. І це завдання виконане», - підкреслив Лисенко.

За його словами, кількість українських військових на території Росії ще уточнюється, «там є військові і є прикордонники».

Нагадаємо, сьогодні з'явилася інформація, що терористи вогнем з танків і артилерійських знарядь витіснили близько 150 українських прикордонників та частину підрозділів 72-ї бригади на російську територію.

Як відомо, 51-й механізованій бригаді Збройних сил України висунули звинувачення у дезертирстві після того, як вони, перебуваючи під перехресним вогнем, змушені були зайти на територію Росії. Там їм запропонували отримати статус біженців, однак ті відмовилися і вирішили повернутися в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: