Пентагон ще в 90-ті визнав інформаційне поле зоною бойових дій — Богуш

Читать на русском

Політтехнолог, президент PR-агенції Bohush Communications Денис Богуш наголошує на тому, що Пентагон, ще в 90-х роках минулого століття визначив інформаційний простір як поле бойових дій.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на питання щодо інформаційної безпеки та інформаційної війни проти України.

За словами експерта, нині дуже важливими є громадська думка як світу, так і громадська дума в самій Україні.

«Громадянам мають бути зрозумілі причини і наслідки подій, плани подальших дій. Крім того, необхідна професійна контрпропаганда у російському напрямку», − зазначає політтехнолог.

На даний момент, на думку Богуша, Україна відверто програє інформаційну війну.

«Єдиним істотним досягненням у даній сфері є адекватне висвітлення подій в зоні АТО. В цілому ж, ми знаходимось у стані «гасіння пожежі». Бачимо пожежу і повідомляємо, що «он там горить!». Замість того, щоб професійно і точно працювати на міжнародній арені. Замість того, щоб навчитися не лише захищатися, а ще й атакувати і перемагати», − наголошує політтехнолог.

За його словами, Пентагон ще у 90-х роках минулого століття визначив інформаційний простір полем бойових дій, на рівні із суходолом, водним, повітряним та космічним просторами. У той час, як в Україні, за словами експерта, системної державної політики у зазначеному напрямку не проводиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: