Росія накопичує сили на кордоні для обстрілу України – РНБО

Читать на русском

Спікер інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко повідомив, що російська сторона активно готує вогневі позиції для обстрілу території України.

Про це він заявив у ході брифінгу 1 серпня, передає «Слово і Діло».

«Вчора в районі села Стратива Брянської області (5 км від кордону,  навпроти Чернігівської області) в лісовому масиві облаштовані позиції зайняли 17 установок залпового вогню «Град», – заявив Лисенко.

Він також повідомив, що навпроти ділянки кордону Сумського прикордонного загону в Білгородській області РФ на відстані приблизно 15 км від лінії державного кордону України зайняли бойові позиції три 152-мм самохідні установки.

Крім того, за словами спікера РНБО, у Брянській області на відстані 4-5 км від кордону з Україною передислокувалися 15 одиниць військової техніки підрозділів Збройних сил РФ.

Дивіться також: Російські війська на кордоні з Україною (ІНФОГРАФІКА)

Як відомо, сьогодні координатор центру військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що за останню добу було зафіксовано мінімум 7 порушень українського повітряного простору російською бойовою авіацією та вертольотами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: