Кличко продовжує виконувати обіцянку: Андріївський узвіз буде пішохідним

Читать на русском

Голова Київської міської державної адміністрації і міський голова столиці Віталій Кличко повідомив, що наступного тижня буде розроблено проектну документацію, необхідну для перетворення Андріївського узвозу на пішохідну вулицю.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, пише «Слово і Діло».

Київський очільник доручив керівникам департаментів Київської міської державної адміністрації розробити проектну документацію, необхідну для перетворення Андріївського узвозу на пішохідну вулицю.

Кличко також наголосив на необхідності вирішити питання щодо сплати оренди за земельні ділянки на Андріївському узвозі.

"Зараз із 54 ділянок на Андріївському платять за оренду до бюджету лише 17. Решта перебувають у стадії оформлення документів на ділянки або зовсім не займаються цим питанням. У результаті столичний бюджет втрачає до мільйона гривень лише через несплату оренди за землю", – заявив Кличко. 

Нагадаємо, що Віталію Кличку вдалося частково виконати обіцянку колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, який ще 2012 року обіцяв встановити турнікети на Андріївському узвозі для забезпечення пішохідного режиму.

Раніше Михайло Кучук, заступник голови КМДА, заявляв, що після введення в експлуатацію естакади на Поштовій площі буде обмежено автомобільний рух на Андріївському узвозі. Там будуть чергувати співробітники ДАІ. Після цього на Андріївському узвозі за рахунок інвестора почнуть встановлювати болларди (висувні стовпчики).

Крім того, Віталій Кличко у своїй програмі "Обличчям до киян" на виборах до Київради у 2008 році обіцяв ініціювати питання щодо створення державного історико-культурного заповідника «Андріївський узвіз» та зберегти унікальну атмосферу художніх галерей, виставок під відкритим небом, театрів і музеїв.

Загалом проектом «Слово і Діло» зафіксовано 145 обіцянок Кличка. Скільки обіцянок Кличку виконати вдалося, а скільки ні, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: