Недоторкані комп'ютери

Читать на русском

За декілька днів в Україні розпочнеться виборчий процес, протягом якого потенційні народні депутати будуть завойовувати підтримку простого народу, щоб потім, ставши всемогутніми та недоторканими, влаштовувати своє життя за його ж рахунок.
Як от, наприклад, минулого року набув розголосу скандал навколо придбання Верховною Радою індивідуальних мультимедійних комплексів  на суму 5,5 млн. грн. для нібито роботи у сесійній залі. Це викликало обурення з боку чорнобильців та інших пільговиків, яких позбавили частини виплат в рамках проведення пенсійної реформи. Тоді голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заспокоїв, що депутати поточного скликання користуватися ними не будуть.
Не маючи змоги на власні очі в цьому переконатися, ми звернулися до Апарату Верховної Ради, який повідомив, що 25 травня 2012 року на робочих місцях народних депутатів бюджетного комітету було встановлено 27 ноутбуків. Решта ж з 485 мультимедійних комплексів готується для роботи депутатів наступного скликання.
Одразу виникає питання, навіщо було придбано стільки одиниць, коли в парламенті працює всього 450 депутатів? Взявши до уваги, що вартість одного комп'ютера становить приблизно 11,32 тис. грн., то зайвих 35 потягли з бюджету майже 400 тис. грн.! До речі, неважко здогадатися, чому саме члени бюджетного комітету стали першими у черзі, адже цей структурний підрозділ контролює наповнення та розподіляє видатки Державного бюджету.
Маємо надію, що саме нова комп'ютерна техніка допоможе можновладцям у вирішенні проблем народу і ми нарешті відчуємо на собі результати їх титанічної праці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: