Гройсман готує «обрізання» бюрократам

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства Володимир Гройсман вважає за необхідне скоротити кількість контролюючих органів і департаментів при міністерствах з 80 до 20.

Про це «Слово і Діло» повідомляє з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства.

За оцінками міністерства, витрати державного бюджету на утримання різноманітних інспекцій та контролюючих органів становлять понад 24 мільярди гривень на рік. У цих структурах працюють тисячі людей, і в той самий час за рахунок хабарів щорічно виводиться в тінь, за різними оцінками, майже 100 млрд гривень.

Саме тому, за словами Володимира Гройсмана, необхідно ліквідувати цей тіньовий сегмент.

На думку віце-прем’єр-міністра, з 80 різноманітних інспекцій, контролюючих органів та департаментів контролю в міністерствах має залишитися не більше, ніж 20. Крім того, урядовець оголосив про формування робочої групи з представників органів виконавчої влади. Вже на початку наступного тижня така група має сформувати пропозиції щодо переліку тих функцій контролю, які необхідно здійснювати в найважливіших секторальних напрямках.

«Під необхідні функції будемо формувати структуру, тобто кількість інспекцій, чисельність персоналу, фінансування», – підкреслив віце-прем’єр-міністр.

За словами Володимира Гройсмана, це дасть можливість у 4 рази оптимізувати кількість інспекцій, чисельність держслужбовців і, відповідно, зменшити фінансування.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення щодо скорочення на 70% витрат на утримання органів центральної виконавчої влади, які здійснюють контрольно-наглядові повноваження. З повним переліком обіцянок з питань проведення реформ в Україні можна ознайомитись на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: