Обіцянка Порошенка по розслідуванню аварії Boeing виявилася невиконаною

Читать на русском

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано невиконану обіцянку Президента Петра Порошенка, який 19 липня запевнив, що не допустить перешкоджання в роботі комісії з розслідування обставин загибелі людей у збитому терористами Boeing 777 "Малайзійських авіаліній".

В той самий час проект «Слово і Діло» констатує, що станом на 29 липня 2014 року міжнародні експерти, зокрема з Австралії та Нідерландів, а також місія ОБСЄ не змогли розпочати розслідування катастрофи Boeing 777. Сепаратисти під різними приводами не пускають фахівців на місце падіння літака, а всі домовленості про оптимальні умови роботи групи з розслідування порушують бойові угруповання. Зазначимо, що сили АТО намагаються звільнити цю територію, лише після цього комісія зможе приступити до виконання своїх обов'язків.

Більше того, сьогодні, 30 липня, стало відомо, що на місці падіння збитого літака неподалік Тореза терористи обладнали бойові позиції та замінували підходи до цієї території.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов 18 липня 2014 року запевнив, що жодному з винних у катастрофі літака Boeing "Малайзійських авіаліній", у результаті якої загинуло 298 осіб, не вдасться уникнути відповідальності.

18 липня радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що ракетна установка "Бук", з якої був зроблений пуск ракети по малайзійському пасажирському лайнеру, була вивезена на територію Російської Федерації.

Літак Malaysia Airlines, що здійснював рейс Амстердам – ​​Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня о 16:20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: