На Київ чекає доля «блокадного Ленінграду» – експерт

Читать на русском

Про це в ексклюзивному коментарі для «Слова і Діла» повідомила адвокат і громадський діяч Тетяна Монтян.

«Зігрівати столичні приміщення, окрім газу, нічим. Альтернативи немає, адже Київ від самого початку проектувався з розрахунком на стабільне централізоване опалення», − зазначає експерт.

Крім того, Монтян зауважує, що дефіцит синього полум’я в київських трубах пов'язаний не лише зі складною політичною ситуацією у відносинах з Росією.

«Невідомо, куди поділися гроші, сплачені киянами комунальним підприємствам за тепло та гарячу воду, коли очільником міської адміністрації був Володимир Бондаренко. Фактом є лише те, що до «Київенерго» вони не надійшли. Внаслідок цього у «Київенерго» виникла заборгованість перед НАК «Нафтогаз», і тепер НАК «Нафтогаз» відмовляється постачати газ «Київенерго».

За словами експерта, для «спокійної» зими Києву необхідно 1 млрд 900 млн кубів газу, в разі сильних морозів – понад 2,3 млрд кубів, тоді як на цю мить, за інформацією Тетяни Монтян, є ліміт лише на 1 млрд 200 млн.

«Інженери «Київенерго» стверджують, що цього не вистачить навіть для того, щоб підтримувати магістральний теплопровід у робочому стані. А відтак на столицю може чекати доля «блокадного Ленінграду», − підсумовує експерт.

Нагадаємо, що раніше «Слово і Діло» повідомляло про обіцянку мера столиці Віталія Кличка зробити все можливе, щоб кияни не залишилися без газу і гарячої води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: