Перший заступник Кличка хоче зігріти киян тирсою і стружкою

Читать на русском

Київська міська державна адміністрація розглядає можливість встановлення модульних котелень, що будуть працювати на відходах сільськогосподарського виробництва.

Про це «Слово і Діло» повідомляє за підсумками наради, що відбулась у КМДА під головуванням першого заступника Київського міського голови Ігоря Ніконова.

«В першу чергу ми вивчаємо можливість застосування альтернативних видів енергії для безперебійного забезпечення теплом об’єктів соціальної інфраструктури: відділень лікарень, особливо хірургічних, пологових будинків, шкіл, дитячих садків тощо», − стверджує чиновник.

В якості «альтернативних джерел енергії» столичні можновладці пропонують палети, які виробляють з тирси та стружки. Така сировина має високу тепловіддачу й суттєво нижчу вартість у порівнянні з природнім газом.

«Енергозбереження та зменшення витрат тепла – одне з основних завдань чинної київської влади», – підкреслив Ніконов.

Крім того, перший віце-мер столиці доручив директорам профільних департаментів стимулювати керівників муніципальних закладів міста до економного використання енергоресурсів, а також розглядати можливість використання спецустановок, які контролюватимуть температуру повітря на вулиці і в опалюваному приміщенні та допомагатимуть економити енергоносії.

Варто зауважити, що це не перша ініціатива щодо реформування столичної комунальної власності зі сторони Ігоря Ніконова. Раніше Ігор Володимирович уже пропонував створити в кожному районі комунальні підприємства, які об’єднали б усі ЖЕКи на відповідних територіях, а також висловлював пропозицію з приводу комп’ютеризації робочих місць усіх столичних лікарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: