Бойко виявився найбільшим популістом у питанні модернізації ГТС

Читать на русском

Напередодні прийняття доленосного рішення парламенту щодо реформування системи управління Газотранспортної системи України «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, хто найбільше роздав і не виконав обіцянок з цього приводу.

Як з’ясувалося, найбільше невиконаних обіцянок щодо ГТС встиг дати протягом періоду свого урядування екс-віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко (4). 

Серед них – модернізація ГТС у червні 2011-го року, завершення оцінки української ГТС до 2012-го року та інші. Другу позицію посів Едуард Ставицький, маючи у своєму доробку 3 невиконані обіцянки, однією із ключових серед яких став факт неотримання Україною довгообіцяного кредиту на модернізацію Газотранспортної системи. А замкнув відповідну трійку екс-президент Віктор Янукович, єдина обіцянка якого щодо ГТС стосувалася створення газотранспортного консорціуму, однак так і не була втілена в життя.

Нагадаємо, що прийняття парламентом цього четверга законопроекту щодо реформування системи управління Газотранспортної системи України може остаточно закласти підґрунтя для масштабного реформування енергетичного комплексу в Україні.

Однак варто зауважити, що деякі експерти уже висловлюють скептичні оцінки щодо ефективності відповідного рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: