На посту міністра екології Мохник поки небагатообіцяючий

Читать на русском

Проект «Слово і Діло» зафіксував 5 обіцянок Андрія Мохника на посту міністра екології та природних ресурсів, із яких поки що не підтверджено виконання жодної.

Так, зі слів міністра, в поточному році планується оприлюднення на сайті Мінекології списку всіх 817 проектів зелених інвестицій, які фінансуються за рахунок коштів Кіотського протоколу. Також вони будуть перевірені органами Державної фіскальної служби та Державної фінансової інспекції.

Крім того, міністр пообіцяв захистити від забудовників Біличанський ліс, а також призупиняти будівництво малих ГЕС на гірських річках Карпатського регіону в разі виявлення порушень.

Також Мохник упевнений, що його відомству вдасться вивести з угод про розподіл продукції при видобутку сланцевого газу СПК "Геосервіс", оскільки цю компанію пов'язують з екс-президентом Віктором Януковичем.

Окрім перерахованих вище обіцянок, Мохник також поставив перед своїм міністерством завдання захистити екологію під час видобутку сланцевого газу.

Щодо виконаних обіцянок Мохника, то вони не стосуються його діяльності на посту міністра екології та природних ресурсів і були заявлені раніше. Так, чиновник дотримався своєї обіцянки щодо підтримки проекту закону про внесення змін до статті 84 Кримінального кодексу України щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі. Крім того, у грудні 2013 року, як і обіцяв Мохник, пам'ятник Леніну в Києві було знесено. Відповідальність за цю акцію взяло на себе ВО «Свобода».

Загалом системою «Слово і Діло» зафіксовано 26 обіцянок Мохника. З усіма обіцянками міністра екології можна ознайомитися на його сторінці в системі «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: