У Донецьку снаряд влучив в газопровід: основні події в зоні АТО

Читать на русском

У Донецьку тривають бойові дії в районі аеропорту, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Донецької міськради.

Крім того, в районі шахтоуправління «Жовтневий рудник» снаряд влучив в газопровід високого тиску, в результаті чого утворився стовп полум'я. У міськраді водночас заявляють, що пошкоджена ділянка газопроводу знаходиться в полі і тому аварійна ситуація не представляє небезпеки для жителів міста.

За інформацією Донецької мерії, електропостачання у місті досі не відновлено, але збоїв в роботі громадського транспорту немає.

Згідно з даними Державної прикордонної служби, за минулу добу в результаті обстрілів позицій сил АТО загинули 4 українських силовиків.

У ДПСУ відзначають, що Росія продовжує нарощувати військову присутність уздовж кордону з Україною, а в прикордонних районах зберігається активність армійської авіації російських ВС.

У свою чергу спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що сили АТО закріпилися на околицях Горлівки і готуються звільняти її від терористів.

За його словами, після звільнення Горлівки українським силовикам відкриється прямий шлях на Донецьк.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 8 липня пообіцяв, що його мирний план буде реалізований в Луганську і Донецьку.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк 7 липня запевнив, що найближчим часом Донецьк і Луганськ будуть звільнені від терористів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: