Швайка запевнив, що по-новому аграріїв оподатковувати не будуть

Читать на русском

Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка заперечує можливість скасування пільгового оподаткування для виробників аграрної продукції.

Про це він заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла» про те, чи буде виконана його обіцянка щодо збереження існуючих законодавчих норм.

Нагадаємо, вчора під стінами парламенту пройшла акція аграріїв проти прийняття законопроекту №4309а «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо вдосконалення окремих положень)», який передбачає скасування спец-режиму ПДВ.

«На моє переконання, цей законопроект не має шансу на проходження, такі зміни з 1 січня 2015 року вноситися не будуть. Спеціальний режим ПДВ не скасовується. Ми мали позавчора нараду з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком та членами Кабінету міністрів, і я повідомив, що така зміна аграріями підтримана не буде», - повідомив міністр.

Швайка зазначив, що без адекватного механізму компенсації та підтримки виробників аграрної продукції скасування спец-режиму ПДВ неможливе. Крім того, це питання було вчора знято з порядку денного.

Нагадаємо, 11 березня Швайка заявив, що в поточному році до системи оподаткування аграрного бізнесу зміни вноситись не будуть.

Загалом «Слово і Діло» зареєструвало 37 обіцянок міністра аграрної політики Ігоря Швайки. З них він виконав 6, ще 4 не зміг реалізувати. Які саме, дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: