Через два роки у Кабміну нарешті дійдуть руки до ріелтерів?

Читать на русском

Підготовлений Мінекономрозвитку проект закону "Про особливості здійснення ріелторської діяльності" знаходиться в Міністерстві юстиції і після проходження юридичної експертизи буде направлений на розгляд Кабінету Міністрів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку, текст якого має "Слово і діло".

За словами директора департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Мінекономрозвитку Ігоря Шевердіна, в Україні ця сфера діяльності не регулюється і не контролюється державою, що негативно відображається на захисті прав громадян та ринку нерухомості в цілому.

Чиновник також додав, що законопроектом передбачається делегувати частину повноважень з регулювання цього ринку саморегулюючим організаціям, створити систему гарантування захисту споживачів ріелторських послуг, а також ввести Державний реєстр ріелтерів.

Нагадаємо, що ще в листопаді 2011 року Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову підготувати і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про ріелтерську діяльність, але з тих пір робота над цим нормативним актом так і не була завершена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: