У КМДА зробили вигляд, що відсутність вакцин - чиста небилиця

Читать на русском

Медичні заклади Києва забезпечені всіма необхідними найменуваннями вакцин для проведення щеплень дітям.

Про це на брифінгу заявила перший заступник директора Департаменту охорони здоров'я Валентина Залеська, передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу КМДА.

"Зараз препарати для щеплень закуповуються за кошти державного бюджету. Всі організаційні питання ... вирішуються без затримок ... Відповідально заявляю, що міські медустанови забезпечені усіма заявленими найменуваннями вакцин", - зазначила чиновниця.

У свою чергу головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій повідомив, що вакцини для дітей надаються медустановам у межах місячної необхідності, які визначає сама медустанова, і у випадках недостачі вони перерозподіляються з інших лікарень.

Варто зазначити, що в 2013 році ЗМІ неодноразово повідомляли про постійні перебої в забезпеченні вакцинами для щеплень, у тому числі і в Києві. Батьки скаржилися, що протягом кількох місяців не можуть провести щеплення своїм дітям, в результаті чого тих відмовляються приймати в дитячі садки.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова раніше пообіцяла внести в календар щеплень вакцинацію проти папіломавірусу і збільшити охоплення вакцинацією проти складних інфекційних захворювань до 95% населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: