Через скорочення бюджету ловити браконьєрів скоро буде нікому

Читать на русском

Державна екологічна інспекція змушена щонайменше на 2 місяці відправити у відпустку за власний рахунок усіх своїх інспекторів.

Про це стало відомо під час брифінгу міністра екології та природних ресурсів України Андрія Мохника, передає кореспондент «Слова і Діла».

Крім того, загалом по екоінспекції скорочення зарплатного фонду становить 70%. В Мінекології кажуть, що не мають вибору - перед такими рамками відомство поставили в Міністерстві фінансів, яке і скоротило фінансування інспекції.

«Щодо державної екологічної інспекції - там на 5 місяців скорочується на 70% фонд заробітної плати. Міністерство давало свої заперечення на таку позицію Мінфіну, наразі документ перебуває у Верховні Раді України», - коментує ситуацію Мохник.

Він також зазначив, що таке рішення завдасть непоправних втрат як самому міністерству, так і природному середовищу, яке, по суті, залишиться без нагляду.

«Очевидно, що заробітна плата державного службовця і так невелика. Позбавляти людей цих коштів - неправильно. Тому є дві загрози, які існують паралельно. З одного боку, люди будуть шукати, де ці кошти заробити. Це дуже серйозний корупціогенний фактор», - сказав Мохник.

«Друге питання - ми можемо просто втратити дуже багато фахівців, які не залишаться на робочих місцях і будуть шукати собі кращої долі. Я вже не кажу про ті наслідки, які це матиме для екології і для інших галузей», - зазначає міністр.

На сьогоднішній день проектом «Слово і Діло» зафіксовано 24 обіцянки міністра екології та природних ресурсів України Андрія Мохника. З них він виконав тільки 2. Які саме - дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: