Боротися з корупцією в Держземагентстві Рудику заважає Мін'юст

Читать на русском

Голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Рудик заявив, що Міністерство юстиції заблокувало рішення про створення антикорупційної ради, яка мала моніторити діяльність чиновників Держземагентства.

Про це він сказав у вівторок, 22 липня, відповідаючи на питання журналіста «Слова і Діла».

«Я два місяці тому створив раду консультативного характеру, яка називається Радою з протидії корупції і ефективного управління, куди увійшла низка відомих громадських організацій — «Transparency International Україна», експерти із Ради Європи, з фундації «Відкрите суспільство» та інших відомих організацій, експерти, які дуже добре знайомі з тематикою корупції», - повідомив Рудик.

Нагадаємо, створити відповідний орган голова Держземагентства пообіцяв ще 6 травня.

Новий дорадчий орган уже почав роботу, однак на заваді стало Міністерство юстиції, яке висунуло вимогу перереєструвати антикорупційну раду.

«Ми зійшлися на тому, що вони мені протягом 3 місяців обіцяли підготувати так звану «білу книгу корупційних ризиків». Мені важливо було, щоб цю книгу підготували люди, які мають інсайдерський погляд. Але тут є нюанси. Міністерство юстиції написало нам листа, що раду треба ліквідувати, наказ про її створення відмінити, подати заяву на реєстрацію в Мін'юст, тому що це не передбачено законодавством і це порушує права і свободи людей», - сказав Рудик.

У відповідь Держземагентство направило запит до Міністерства юстиції з проханням роз'яснити, які саме права людини порушує функціонування при установі дорадчого органу з боротьби з корупцією.

Всього «Слово і Діло» зареєструвало 6 обіцянок Сергія Рудика, 2 з яких — про запуск «гарячої лінії» для особистого контролю за порушеннями та корупцією в земельних питаннях, а також про законопроект щодо отримання кадастрових послуг в режимі он-лайн — голова Держземагентства вже виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: