Порошенко наказав припинити бойові дії навколо місця падіння MH17

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко наказав силам антитерористичної операції призупинити вогонь в радіусі 40 кілометрів довкола місця падіння Boeing 777 Малайзійських авіаліній на Донеччині.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Таке рішення Порошенко прийняв, аби забезпечити можливість для роботи українським та міжнародним експертам.

«Збивши літак, бойовики вчинили три злочини – терористичний акт запуску ракети по цивільному літаку, знущання над тілами загиблих, зокрема, їх переміщення, а також знищення доказів та перешкоджання діяльності не лише українській слідчій комісії, а й міжнародним експертам, які працюють у складі комісії ІСАО», - зазначив Президент, і пообіцяв, що, зі свого боку, Україна всіляко сприятиме роботі відповідних комісій.

Крім того, Порошенко наголосив, що очікує адекватного рішення від ООН щодо дій терористів на сході України. Як відомо, українське питання в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй розглядатимуть у Нью-Йорку сьогодні.

Президент України має у своєму активі 18 виконаних обіцянок зі 113, зафіксованих проектом «Слово і Діло». Ще 82 обіцянки Петра Порошенка наразі мають статус «в процесі». Серед таких, зокрема, обіцянка покарати винних у катастрофі рейсу MH17 та усунути перешкоди роботі експертної комісії на місці трагедії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: