Сили АТО перегрупувалися і трохи просунулися вперед – Тимчук

Читать на русском

За оперативними даними, українські силовики перегрупували свої позиції і просунулися вглиб території, контрольованої терористами, на 10-15 кілометрів. На зайнятій території проводиться інженерне обладнання місцевості. 

Про це повідомляє військовий експерт Дмитро Тимчук, передає "Слово і Діло" . 

Крім того, повідомляється, що бойовиками з "Градів" був обстріляний Луганський аеропорт. При цьому з боку українських військовослужбовців обійшлося без втрат. 

Також не було втрат і під час відбиття атаки бойовиків, які напали на колону сил АТО поблизу Капітанового Луганської області. 

"Терористами здійснено мінометні обстріли блокпостів сил АТО поблизу н. п.Смоляниново і Муратово (обидва – Луганська обл.). Втрат серед військовослужбовців немає. Було відкрито у відповідь вогонь", - інформує Д. Тимчук.

Тим часом, як повідомлялося раніше, Росія вже не приховує своєї підтримки бойовиків. Так, жителі селища Гуково Ростовської області виклали відео обстрілу території України із «Градів», розміщених в Росії . 

Крім того, вчора над Донецькою областю був збитий пасажирський лайнер. Один з лідерів терористів, Гіркін, в соцмережах похвалився , що літак збили саме бойовики. Інформацію про підбитий бойовиками літак моментально розтиражували російські ЗМІ. Однак, після того, як стало відомо, що ціллю став пасажирський літак, російська пропаганда різко змінила риторику, щоб приховати сліди злочину. 

Водночас, Президент України Петро Порошенко  дав доручення Кабінету міністрів скликати міжнародну комісію для розслідування причин катастрофи пасажирського літака Boeing-777 Малазійських авіаліній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: