Тижневий дайджест станом на 12 серпня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 104 нових обіцянки від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – прем’єр-міністр Микола Азаров, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Голова Кабміну Микола Азаров минулого тижня оголосив новий термін здачі в експлуатацію станції метро «Теремки» - День визволення Києва (6 листопада). До цієї ж дати голова уряду обіцяє приурочити завершення будівництва другої частини тунелю на Поштовій площі. Одразу після цього планується розпочати будівництво метро на Троєщину.

Окрім того, Микола Азаров пообіцяв не піднімати тарифи на послуги ЖКГ в 2013-2014 рр., допомоги постраждалим внаслідок аварії на заводі «Стирол» та вибуху в житловому будинку в Луганську.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул дав низку обіцянок стосовно розвитку туристичної галузі України, а саме: розробити державну програму розвитку внутрішнього туризму, привести українське законодавство у сфері туризму і курортів у відповідність до європейських норм, а також збільшити до 2022 року потік туристів в Україну до 50 млн. осіб на рік. Також, за словами урядовця, матчі юнацького Євробаскету-2013 безкоштовно відвідають понад 5 тис. дітей.

До того ж, минулого тижня Олександр Вілкул запевнив, що в Києві замінять 700 м зношених труб та 32 км трубопроводів.

Голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко оголосив плани з житлового будівництва в області на поточний рік. Так, за його словами, в 2013 році буде введено в експлуатацію 161 тис. кв. м житла, до початку опалювального сезону буде завершено будинок 14-б по вулиці Єськова в Чернігові. Губернатор запевнив, що всі учасники програм придбання доступного житла, отримають свої квартири вчасно.

Також Володимир Хоменко пообіцяв у вересні поточного року розпочати реконструкцію школи у с. Старий Білоус під дитячий садок, і до кінця року здати першу чергу будівлі.

Протягом вказаного періоду 13 обіцянок отримали статус «Виконано» та 16 – «Не виконано».

Минулого тижня стало відомо, що Кременчуцький НПЗ, всупереч обіцянці міністра енергетики Едуарда Ставицького, не наростив обсяги переробки нафти, а скоротив їх. Однак, як і обіцяв Олександр Вілкул, 8 серпня таки відкрилася одна частина тунелю на Поштовій площі.

Станом на 12.08.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 1026 персон і 15530 обіцянок, з них 9635 в процесі, 2648 виконаних і 2646 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: