Кличко не виконав обіцянку залучити громаду до розгляду Генплану

Читать на русском

Голова Київської міської державної адміністрації і міський голова столиці Віталій Кличко поки що не виконав обіцянку залучити громаду до розгляду Генерального плану міста Києва.

Так відреагували експерти на запитання кореспондента «Слова і Діла» щодо відповідальності нового мера.

«Ми віримо Віталію Кличку та його команді. Але він особисто в пресі давав обіцянку, що громада буде 100% залучена до вирішення всіх проблем влади. Генплан відправлено в робочу групу при земельній комісії, яка не має статусу. Таким чином, така робоча група була створена формально. Крім того, нас досі не включили до профільної комісії, яка узгоджує новий Генплан і не надали статусу експертів», – каже Віктор Глєба екс-заступник головного архітектора м. Києва.

Своєю чергою, інший експерт Олександр Сергієнко, директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" повідомив, що особисто його запросили до спеціальної узгоджувальної комісії для розгляду нового Генплану. Але до сьогодні його так і не запросили на жодне засідання.

Сергієнко наголосив у необхідності контролювати владу та закликає громадськість не допустити ухвалення нового Генплану без громадських слухань.

«Але я маю сподівання, що спортивна чесна боротьба Віталія Кличка буде продовжена у владі», – сказав він.

Раніше Кличко обіцяв створити у столиці громадські ради для контролю над владою. За його словами, туди мали увійти активісти, які не перший рік борються за кращі умови життя.

Крім того, Кличко заявляв, що не допустить до управління містом осіб, причетних до корупції, розкрадання міської власності, порушень прав та свобод громадян і тиску на бізнес.

Загалом проектом «Слово і Діло» зафіксовано 143 обіцянки Кличка, з яких виконано 38. Скільки обіцянок Кличку виконати не вдалося, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: