Тунель на Поштовій відкрили з п’ятого разу

Читать на русском

Будівельникам, нарешті, вдалося відкрити тунель на Поштовій, а точніше лише одну його частину, і лише з п’ятого разу.

Вчора прем’єр-міністр Микола Азаров дозволив відкрити рух частиною тунелю на Поштовій площі, подякувавши будівельникам «за ударні темпи роботи в тяжких умовах». Слова ці звучать як знущання, враховуючи, що перекопану Поштову площу вже півроку не здають в експлуатацію. Будівельники перекрили всі проходи до Річкового вокзалу та набережної. Традиційні для киян літні прогулянки Дніпром на пароплавах вже давно перетворилися в екстрим, адже пішоходам доводитися ходити буквально поміж машинами, аби дібратися хоча б до пристаней. І за всі ці труднощі під кінець літа ми побачили аж частину відкритого тунелю.

Спершу тунель мав би відкритись разом з усією площею в лютому місяці, про що заявляв Микола Азаров. Згодом голова КМДА Олександр Попов, його заступник Руслан Крамаренко та віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул обіцяли здати площу до Дня Києва. Після цього пішли розмови про здачу площі частинами. Правий тунель розв’язки, за словами Олександра Попова, мав відкритися ще до Дня Конституції. Згодом відкриття частини тунелю перенесли на кінець липня. Однак єдиним, хто точно «вгадав» дату відкриття став Олександр Вілкул.

Неозброєним оком помітно, що, як і Колону Магдебурзького права, тунель здавали поспіхом, до повноцінної експлуатації він не пристосований. Так, на проїжджій частині відсутня дорожня розмітка, а перед в'їздом до тунелю досі тривають будівельні роботи. Також помітно, що новий асфальт, за народною традицією, вже «латали». Тим не менш, в тунелі встигли розмістити рекламу будівельної компанії-генерального підрядника реконструкції.

Другу частину тунелю Микола Янович обіцяє відкрити до Дня визволення Києва – 6 листопада. Це при тому, що заступник голови КМДА Михайло Кучук обіцяв відкрити тунель до Дня Незалежності, а його незмінний начальник – Олександр Попов – планує до річниці Незалежності здати всю площу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: