Геращенко продовжує тиражувати обіцянки для Слов'янська

Читать на русском

Уповноважений Президента з урегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко обіцяє відновити всі школи та дитячі садочки міста Слов'янська до початку навчального року.

Напередодні Геращенко також пообіцяла відновлення водопостачання міста, причому зробила це двічі, нагадує «Слово і Діло».

Так, одразу після звільнення Слов'янська від бойовиків політик була серед тих, хто пообіцяв швидке відновлення інфраструктури міста. Так, 10 липня вона заявила, що водопостачання районного центру буде відновлене до 13 липня.

Однак зі своїм зобов'язанням Геращенко не впоралася, адже станом на 14 липня, дві третини міста все ще залишалися без води. Уповноважений Президента зізналася, що зробити це неможливо доти, доки не будуть відновлені розбиті в ході бойових дій трансформатори. Новою датою виконання цієї обіцянки Геращенко назвала 20 липня.

Зважаючи на це, а також на міру збитків, завданих Слов'янську, обіцянка за півтора місяці відновити школи та дошкільні навчальні заклади у більш ніж 100-тисячному місті видається малоймовірною. Крім того, чиновниця заявила, що до 1 вересня влада відремонтує всі зруйновані будинки райцентру.

Поза тим, у самому Слов'янську про відновлення шкіл та дитсадків говорять стримано. Секретар міськради та в. о. мера міста Олександр Самсонов підтверджував, що навчальний рік почнеться за графіком, але про повну відбудову навчальних закладів наразі не йдеться. До речі, перевірити стан виконання робіт із відновлення районного центру цілком можна буде самостійно: Самсонов пообіцяв, що з цією метою буде запущений спеціалізований інтернет-портал.

Загалом «Слово і Діло» зафіксувало 20 обіцянок Ірини Геращенко. З них статус «виконано» поки що отримали 5, ще 12 чекають на виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: