Тижневий дайджест станом на 5 серпня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано  136 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – міністр освіти та науки Дмитро Табачник, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб та голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук.

Очільник Міністерства освіти і науки Дмитро Табачник минулого тижня оголосив плани відомства щодо підготовки до нового навчального року. Так, до 1 вересня планується відкрити 47 навчально-виховних комплексів, відновити діяльність 65 дитсадків та ще 120 реконструювати, а також відкрити близько 360 нових груп.

Окрім того, протягом року планується відремонтувати 1220 дахів у середніх навчальних закладах, 2600 харчоблоків в школах, здійснити поточний ремонт близько 14 тисяч шкіл та ще 2,5 тис. шкіл капітально відремонтувати, а також надрукувати 32 тисячі спецпідручників для школярів із вадами зору.

Черкаський губернатор Сергій Тулуб минулого тижня заявив про низку ініціатив з ремонту доріг у ввіреній йому області. Так, губернатор пообіцяв провести поточний середній ремонт автомобільних доріг Городищенського, Звенигородського та Канівського району. Крім того, планується відремонтувати автодорогу Драбів–Золотоноша у Драбівському районі.

Сергій Тулуб також оголосив суму очікуваних інвестицій в економіку області на поточний рік – 3,6 млрд. грн.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук минулого тижня пообіцяв розширювати мережу міні-ферм, де утримується по кілька десятків корів, а також побудувати 5 ферм на 1000 корів. Наступного ж року очільник Житомирщини планує розпочати будівництво кількох заводів з переробки льону.

За словами Сергія Рижука, кожного року ВВП області подвоюватиметься, та за 10 років становитиме до 100 млн. грн.

Протягом вказаного періоду 31 обіцянка отримала статус «Виконано» та 28 – «Не виконано».

Минулого тижня пройшов черговий дедлайн запуску «Карпатнафтохіму», який знову не увінчався успіхом. Ще однією невиконаною обіцянкою стала затримка відкриття тунелю на Поштовій площі, про що заявляли голова «Київавтодору» Петро Береговий та голова КМДА Олександр Попов.

З позитивних зрушень слід згадати про налагодження видачі закордонних паспортів та відкриття реконструйованої Колони Магдебурзького права.

Станом на 5.08.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 1004 персони і 15426 обіцянок, з них 9560 в процесі, 2635 виконаних і 2630 невиконаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: