Коломойський судитиметься з Медведєвим за кримську власність

Читать на русском

Губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, у відправленому ним листі, запропонував прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву (у зв'язку з анексією Криму) без судових розглядів відшкодувати збитки компанії, яка раніше володіла аеропортом «Бельбек».

Про це Коломойський розповів в інтерв'ю «5 каналу» , пише «Слово і Діло».

«Минулого тижня я направив листа Дмитру Анатолійовичу Медведєву. Пропоную досудово врегулювати втрату інвестицій в компанії такій-то, яка володіла аеропортом «Бельбек» на суму 15 мільйонів доларів. Пропозиція врегулювати це мирним шляхом. Тому, що ми втратили цю інвестицію у зв'язку з анексією Криму», - заявив Коломойський.

В іншому випадку чиновник обіцяє через пів року звернутися в Гаазький суд з комерційних справ з позовом даної компанії на Російську Федерацію.

Також Коломойський розповів про створення певної асоціації людей, які втратили свої інвестиції в Криму.

Губернатор обіцяє відшкодувати інвестиції тим, хто втратив майно в Криму. «Якщо у вас є власність в Криму, знайте, що ви втратили свої інвестиції і ми допоможемо вам їх відшкодувати», - сказав Коломойський.

Раніше українська влада вже прийняла рішення ввести фінансові санкції щодо російських компаній, які привласнили українське майно у Криму.

Крім того, Україна має намір змусити Росію компенсувати збитки за порушення українського авіапростору. Вже нараховано 200 млн грн штрафів і кожен день ця сума збільшується. У разі невиплати, Україна подасть позов про виключення Росії зі складу Міжнародної конвенції цивільної авіації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: