Міноборони подвоїло виплати військовим в зоні АТО

Читать на русском

Міністерство оборони України у два рази збільшило виплати українським військовослужбовцям, які перебувають у зоні АТО.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник міністра оборони України Петро Мехед, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

Зокрема, зараз виплати військовим становлять від 5700 грн на місяць за винятком військовослужбовців строкової служби, які отримують від 3172 до 3208 грн на місяць.

Військовослужбовці-контрактники отримують від 5700 до 8445 грн, контрактники сержанти і старшини - від 6780 до 12 477 грн, а офіцерський склад - від 9360 до 16 710 грн на місяць.

У травні на виплати військовослужбовцям було спрямовано близько 760 млн грн, у червні - 939 млн грн, у тому числі 86,7 млн грн - для виплат винагород учасникам АТО за травень.

Нагадаємо, колишній міністр оборони Михайло Коваль пообіцяв виплатити щомісячну додаткову грошову винагороду учасникам антитерористичної операції на сході в розмірі до 20 000 грн. А діючий Президент Петро Порошенко в статусі кандидата на посаду глави держави заявив, що солдати української армії, які беруть участь у бойових діях, одержуватимуть аж 1000 грн в день вже з 26 травня, однак своєї обіцянки не стримав.

Також Порошенко пообіцяв, що життя і здоров'я солдатів, які перебувають у гарячих точках, будуть застраховані на 1 млн грн. У свою чергу заступник губернатора Дніпропетровської області Борис Філатов пообіцяв виплатити 500 000 гривень особовому складу військової частини, яка відбила атаку 16 квітня в Маріуполі і обіцянки дотримався.

Він також заявив, що всім сім'ям загиблих в антитерористичній операції військовослужбовців виплатять по 1 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: