На остаточну ліквідацію Мінздоха владі знадобилося 4 місяці

Читать на русском

Сьогодні 8 червня Кабінет міністрів України затвердив положення про Державну фіскальну службу, тим самим остаточно ліквідував Міністерство доходів і зборів.

Про це йдеться в постанові уряду № 236, яка опублікована в газеті «Урядовий кур'єр», пише «Слово і Діло».

Згідно з постановою, Державна фіскальна служба є центральним органом виконавчої влади, вона несе відповідальність за реалізацію державної політики у сфері стягнення податків і ведення митної справи.

Крім того, дана служба здійснює державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями у рамках виконання податкового, митного законодавства та правил сплати ЄСВ (Єдиного соціального внеску - ред.).

Як відомо, перша обіцянка про ліквідацію створеного екс-президентом Віктором Януковичем Міністерства доходів і зборів була дана 26 лютого нинішнім головою уряду Арсенієм Яценюком. У результаті вже через кілька днів - 1 березня - Кабінет міністрів України прийняв відповідне рішення.

Також ліквідувати Міндоходів найближчим часом пообіцяв колишній в. о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський.

Нагадаємо, 27 травня в результаті реорганізації Міністерства доходів і зборів України була створена Державна фіскальна служба, главою якої 4 червня став перший заступник міністра доходів і зборів Ігор Білоус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: