В Києві відкрили лише одну стоянку для фур замість семи

Читать на русском

Вчора на 9-му км Кільцевої дороги Бориспіль-Бровари відбулося урочисте відкриття TIR-паркінгу для великовантажного транспорту. Це дуже приємна подія, якщо не враховувати, що ще два місяці тому стоянки для фур мали б з’явитися на усіх без виключення в’їздах  в столицю.

Так, в розпал березневих снігопадів у столиці віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул запевнив, що до літа буде облаштовано мережу стоянок для фур на всіх в'їздах до Києва. Кожен майданчик буде розрахований мінімум на 200 фур. Нагадаємо, що причиною такої ініціативи віце-прем’єра стали величезні затори вантажівок на в’їздах до Києва, що на тлі аномальних снігопадів стало причиною небувалого транспортного колапсу в столиці.

Нову стоянку облаштували між бориспільським та броварським в’їздом в столицю, об’єднавши таким чином два заїзди до столиці, хоча, за словами Олександра Вілкула, мали б облаштувати окремий паркінг для кожного в’їзду.  Крім того, новий майданчик розрахований лише на 50 фур! Натомість віце-прем’єр в березні заявляв про 200-місні стоянки.

Присутній на відкритті нового паркінгу заступник голови КМДА Михайло Костюк заявив, що для столиці облаштують майданчики для великовантажного транспорту на двох рівнях (1-й рівень - за 50-60 км від Києва, 2-й рівень - поблизу міста). Для цього вже виділено 8 ділянок.

Однак, коли буде облаштовано нові стоянки ніхто не повідомив. Разом з тим, у КМДА розробляється порядок в’їзду вантажівок до міста, що передбачає значні обмеження для їхнього руху містом. Крім того, планується зберегти заборону на в'їзд до столиці вантажівок (із масою понад 4,5 тонни) з 7-ї години ранку до 8-ї години вечора. Отож далекобійники й далі будуть відстоюватися на в’їздах до столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: