Поки Денісова підтримує кримчан, Донецьк і Луганськ лишились без соцвиплат

Читать на русском

Державне казначейство тимчасово припинило перерахування пенсій та соціальних виплат для жителів Донецька і Луганська.

Про це заявила голова Держказначейства Тетяна Слюз, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«В Донецьку і Луганську, у зв'язку з перебазуванням туди терористів, тимчасово призупинене здійснення виплат», - заявила Слюз. При цьому очільниця казначейства додала, що рішення про відновлення виплат буде прийняте Кабміном виходячи з ситуації в цих містах.

У Держказначействі побоюються, що терористи можуть отримати доступ до їхньої електронної системи.

Нагадаємо, 13 травня міністр соціальної політики Людмила Денісова пообіцяла докласти максимум зусиль, щоб забезпечити всі соціальні виплати на сході України. Незважаючи на це, ситуація вийшла з-під контролю, і на початку червня Денісова констатувала, що у містах Слов'янськ та Краматорськ Донецької області, а також в Антрациті Луганської області, соцвиплати та пенсії тимчасово виплачуватись не будуть.

24 червня міністр заявила, що всі виплати мешканцям Донбасу будуть здійснені у повному обсязі лише після стабілізації ситуації в регіоні. Як стало відомо «Слову і Ділу», виплата пенсій та соціальних допомог жителям Слов'янська і Краматорська відновилася вчора, 6 липня.

Між тим, 2 липня Людмила Денісова заявила, що Україна буде виплачувати пенсії жителям тимчасово окупованого Криму, якщо ті ще не отримують виплат із Пенсійного фонду Росії. Щоправда, забрати свої гроші вони зможуть лише на материковій Україні.

Загалом в активі Людмили Денісової - 15 виконаних обіцянок із 52, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Ще 21 обіцянка чиновниці нині перебуває в процесі виконання. Що саме наобіцяла українцям міністр соціальної політики - дивіться у нашому рейтингу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: