Екс-ректор медуніверситету намагався по-рейдерськи захопити свій кабінет

Читать на русском

Звільнений у лютому 2014 року ректор Національного медичного університету ім. Богомольця Віталій Москаленко штурмував сьогодні ректорат навчального закладу із вимогою поновлення його на посаді.

Про це розповіли студенти та новопризначений ректор Катерина Амосова, передає кореспондент «Слова і Діла».

Очевидці свідчать, що Москаленко сьогодні вранці прибув до будівлі ректорату вишу і в супроводі людей спортивної статури намагався відтіснити студентів, що протестували проти його повернення.

Свої спроби потрапити на колишнє робоче місце Москаленко пояснює тим, що його на цій посаді у п'ятницю, 4 липня, поновив Печерський районний суд Києва.

При цьому адвокат Валентин Гвоздій каже, що рішення суду містить тільки резолютивну частину, і жодних пояснень, на підставі чого суд задовольнив позов Москаленка, представникам медуніверситету надано не було. Крім того, таке рішення суду створило юридичну колізію, адже нинішнього ректора університету Катерину Амосову, обрану на цю посаду за результатами виборів колективу навчального закладу, звільнено не було.

«Ми такі судові ігри вже бачили протягом багатьох років і, на жаль, вони продовжуються, - прокоментував ситуацію міністр освіти Сергій Квіт. - У цьому випадку справа більш ніж очевидна. Сьогодні не може бути й мови про те, щоб такий ректор повернувся у своє крісло і ми цього не допустимо. Ми будемо супроводжувати всі ці суди і протести до того, поки це все не припиниться, і робота Національного медичного університету не ввійде в нормальне русло».

Як повідомляло «Слово і Діло», міністр освіти Сергій Квіт заявив, що найближчим часом відомство оприлюднить список ректорів-корупціонерів, звільнення яких буде ініційоване Кабміном.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 53 обіцянки Сергія Квіта, 9 з яких вже отримали статус «виконано». Скільки своїх обіцянок Квіту втілити в життя не вдалося, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: