Вокзал роздору для Попова та Костюка

Читать на русском

Вчора від двох київських керманичів – голови КМДА Олександра Попова та його заступника Михайла Костюка – прозвучали дві діаметрально протилежні обіцянки.

Перший запевнив, що після відкриття нового автовокзалу на Одеській площі можна буде говорити про ліквідацію Центрального автовокзалу на Московській площі. Другий – що жодна автостанція ліквідовуватись не буде.

(* для збільшення зображення натисність на нього)

Новий автовокзал на Теремках обіцяють відкрити до Дня Незалежності, і він має стати альтернативою всім автостанціям, що забезпечують південний та західний напрямки міжміських сполучень. Під загрозу зникнення потраплять, крім Центрального автовокзалу, автостанція «Південна» та «Дачна». Саме з цих станцій будуть переорієнтовуватись рейси на новий вокзал.

Що буде з будинком та працівниками Центрального автовокзалу міські керманичі не повідомляють. Однак зрозуміло, що «святе» місце пустим не буває.

Тим часом, громадський транспорт в Голосієво залишає бажати кращого. До Одеської площі метро так і не провели. Нагадаємо, що станція метро Теремки мала відкритися ще до Дня Києва. Наразі ж Олександр Попов оголосив новий термін здачі станції в експлуатацію – День Незалежності. Однак два його заступники – Анатолій Голубченко та Руслан Крамаренко – мають іншу точку зору стосовно дати відкриття нової станції. Вони обіцяють запустити метро Теремки з осені або наприкінці року.

Отож між заявами голови КМДА та його заступників прослідковується явний дисонанс. Ми ж сподіваємося, що до Дня Незалежності відкриють не лише автовокзал, але й давно обіцяну станцію метро. Інакше тисячам пасажирів доведеться роз’їжджатися по Києву зі своїми клунками нечисельним наземним транспортом Голосіївського району.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: