Порошенко готовий позбутися непотрібних депутатів

Читать на русском

Радник Президента, народний депутат України Микола Томенко заявив, що Президент Петро Порошенко готовий підтримати скорочення складу парламенту і ліквідацію депутатської недоторканності.

Про це він повідомив в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН» .

За словами Томенка, складається враження, що народні депутати просто не хочуть голосувати за запропоновані Порошенком зміни до Конституції. «Тому ми пропонуємо нові додаткові аргументи», - сказав радник Президента.

При цьому Томенко уточнив, що під «додатковими аргументами» мається на увазі скорочення кількості народних депутатів до 300 осіб, скасування депутатської та суддівської недоторканності тощо.

«Президент готовий підтримати і ці ініціативи, якщо Верховна Рада за них готова голосувати. Адже проект конституційних змін, запропонований Президентом, насамперед - виконання мирного плану вирішення ситуації на Сході України», - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, що подібна ініціатива, яка стосується скорочення складу головного законодавчого органу країни, вже неодноразово озвучувалася українськими політиками. Так, Юлія Тимошенко, будучи кандидатом у Президенти України заявила про намір скоротити чисельність парламенту до 300 народних обранців, а народний депутат України та лідер Радикальної партії Олег Ляшко в серпні 2011 року пообіцяв реалізувати ідею скорочення кількості депутатів у Верховній Раді з 450 до 200 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: