Українці знову відкривають депозити в банках – Гонтарєва

Читать на русском

Голова Національного банку Валерія Гонтарєва прогнозує приплив депозитів у банківську систему, незважаючи на військові дії на Донбасі.  

Про це інформує прес-служба Нацбанку, пише «Слово і Діло».

«Попри антитерористичну операцію, що триває на сході країни, емоційне напруження на депозитному ринку суттєво знизилося. І це тільки початок. Ми очікуємо значного зростання припливу депозитів у банківську систему вже цього місяця», – цитує Гонтарєву прес-служба відомства.

Також повідомляється, що вкладники надають перевагу короткостроковим гривневим вкладам.

За червень поточного року депозити фізичних осіб зросли на 1,5 млрд грн, без урахування валютних коливань. Для порівняння, у травні 2014 року відбулося їх скорочення на 15,8 млрд грн.

Відплив депозитів спостерігався в Автономній Республіці Крим та східних областях, де тривають бойові дії, що перешкоджають діяльності банків.

Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада України проголосувала за звільнення з посади голови Національного банку України Степана Кубіва і призначила на цю посаду Валерію Гонтарєву

3 липня Валерія Гонтарєва заявила, що у зв'язку з девальвацією національної валюти і підвищенням комунальних тарифів інфляція в Україні в поточному році може прискоритися до 17-19%

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: