"УДАР" делегував до бюджетної комісії Київради самих бізнесменів

Читать на русском

Продовжуючи вивчати склад бюджетної комісії столичної міськради, «Слово і Діло» виявило, що пересічними членами бюджетної комісії стали далеко не пересічні київські бізнесмени.

Так, «ударівець» Сергій Котвицький, обраний за списком у Дарницькому районі міста, за інформацією видання Insider, є співзасновником девелоперської компанії «Тройка Капітал Груп». За даними громадського проекту «Мій Київ», Котвицький також належить до плеяди новоспечених депутатів Київради, «замішаних» у будівельному бізнесі. Так, з 2010 року він очолює компанію «Український інвестиційний альянс», що займається реалізацією проектів на столичному ринку нерухомості.

Крім того, згідно з інформацією проекту Dream Kyiv, одним із основних напрямків підприємницької діяльності депутата є встановлення МАФів, проти яких уже не перший рік «бореться» київська влада.

Значних порушень у ході виборчої кампанії кандидата виявлено не було, хоча активісти громадянської мережі «ОПОРА» й підловили кандидата на дрібному підкупі виборців. Особливою вишуканістю в цьому питанні майбутній депутат не відзначився. В «ОПОРІ» стверджують: мають докази того, що Котвицький 9 травня вручав ветеранам Великої Вітчизняної пакети з подарунками, тоді як така форма агітації заборонена законом. Сам столичний обранець цю інформацію заперечує.

У спробі підкупу свого часу звинувачували й іншого нинішнього члена бюджетної комісії. Так, представники ще одного кандидата від «УДАРу»  Вадима Пишняка, згідно з інформацією деяких ЗМІ, роздавали виборцям сертифікати на 200 гривень. Щоправда, і в штабі Пишняка, і в партії «УДАР» від скандальних папірців відхрестилися, назвавши це спробою дискредитації їхнього кандидата.

Так це чи ні, але Пишняк, що починав свою кар'єру з Іванківської районної ради Київської області, 25 травня був обраний депутатом Київської міськради. На шляху з околиць до столиці політик також устиг побути головою Святошинського осередку «Фронту змін». Подейкують, що саме з його легкої руки місцевий осередок партії Арсенія Яценюка відмовився входити до складу «Батьківщини».

Однак успішна політична діяльність Пишняка спирається на не менш успішний сімейний бізнес депутата. Так, за даними сайту «Святошино», дружина політика володіє торгівельною компанією «Спортер-Україна», в якій Пишняк числиться виконавчим директором.

На цьому список депутатів-бізнесменів від «УДАРу» в бюджетній комісії столиці не закінчується. Інша цікава особистість – Олександр Грановський. Активісти Dream Kyiv пов'язують новообраного депутата з бізнесменом Андрієм Адамовським, що є власником низки великих торгових, транспортних та комунікаційних підприємств та входить до сотні найбагатших людей України.

За інформацією ЗМІ, Грановський обіймає керівні посади в «Ассофіт Холдінгз Лімітед» та «Стокман Інтерхолд». Обидві компанії були задіяні в будівництві столичного торгового центру Sky Mall, який нині теж приписують до активів Адамовського. Подейкують, що з отриманням бізнесменом контрольного пакету акцій торгового центру не все було чисто: в 2011 році партнер Адамовського звинуватив того в порушенні його прав як акціонера.

«Слово і Діло» й надалі пильно стежитиме за діяльністю київських обранців та виконанням ними своїх обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: