Тижневий дайджест станом на 8 липня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 126 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – прем’єр-міністр Микола Азаров, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Минулого тижня Микола Азаров озвучив низку обіцянок стосовно збереження стабільної ситуації навколо цін на хліб. Зокрема, завдяки підписаному "хлібному" Меморандуму, уряд обіцяє підтримувати існуючу цінову політику на хліб впродовж наступних двох років. Окрім того, голова Кабміну обіцяє протягом року збудувати в Києві 500 хлібних магазинів та створити широку мережу хлібних магазинів по всій Україні. До того ж, за словами очільника уряду, на Троєщині буде збудовано новий хлібокомбінат.

Микола Азаров також запевнив, що цього року в Україні буде зібрано рекордний врожай зернових – 54 млн. тонн – та залучено 2 млрд. грн. на програму зрошення земель Півдня України.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул повідомив, що за підтримки Світового банку в Україні буде реалізовано два проекти у сфері ЖКГ: модернізація систем водопостачання та водовідведення в 8 містах України та модернізація централізованого теплопостачання в 10 містах. При цьому в Харкові буде впроваджено пілотний проект у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Віце-прем’єр-міністр минулого тижня також повідомив про проведення робіт з укріплення берегу річки Стир у Луцьку.

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко пообіцяв завершити ремонт дитячого відділення Новоархангельської центральної районної лікарні та запевнив, що без погодження з громадою жоден медичний заклад в області закритий не буде.

Минулого тижня кіровоградський очільник також повідомив, що в жовтні заплановано завершити будівництво елеватора у Голованівську.

Протягом вказаного періоду 7 обіцянок отримали статус «Виконано» та 23 – «Не виконано».

Попри заяви голови парламентського комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич в червні законопроект про вищу освіту так і не розглядався, а Президент Віктор Янукович не з’явився на закритті сесії парламенту. Також не були виконані обіцянки голови Верховної Ради Володимира Рибака та народного депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова про голосування за всі євроінтеграційні законопроекти.

Серед виконаних обіцянок слід підкреслити відкриття меморіального знаку у пам’ять про Литовський замок в столиці та відкриття сайту «Київського інвестиційного агентства».

Станом на 8.07.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 1002 персони і 15002 обіцянки, з них 9334 в процесі, 2573 виконаних і 2553 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: