Терористи не захоплювали бойову техніку ППО в Донецьку - Міноборони

Читать на русском

У Міністерстві оборони України заявили, що інформація про нібито захоплення терористами зенітних ракетних комплексів частин протиповітряної оборони Збройних Сил України в Донецькій області не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства, інформує «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, 29 червня рішенням командувача Повітряних Сил ЗС України військовослужбовці та техніка зенітного ракетного полку в Донецьку були оперативно передислоковані у визначене місце.

При цьому в Міноборони додали, що на території військової частини залишилася тільки застаріла і непридатна до використання автомобільна техніка, яку військові перед своїм відходом ще більше зіпсували.

«Всі бойові машини військових частин протиповітряної оборони Збройних Сил України знаходяться у визначених районах і несуть бойове чергування по захисту повітряного суверенітету держави», - відзначили в прес-службі Міністерства оборони України.

Як відомо, напередодні бойовики захопили частину А1402 протиповітряної оборони Збройних сил України в Донецькій області, в якій стоять на озброєнні зенітно-ракетні комплекси «Бук». Разом з тим у деяких ЗМІ з'явилася інформація про нібито захоплення терористами цих зенітно-ракетних комплексів і решти зброї, а також що бойовики взяли в полон шістьох військовослужбовців частини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: