Не уподібнюючись Попову, Кличко підвищив ціни на метро без всяких обіцянок

Читать на русском

Напередодні анонсованого мером Києва Віталієм Кличком підвищення тарифів на проїзд у столичному метро проект «Слово і Діло» вирішив нагадати про те, хто з представників попередньої київської влади давав обіцянки щодо цін на проїзд в підземці та комунальному транспорті в цілому.

Варто відзначити, що екс-глава КМДА Олександр Попов допускав підвищення тарифів на проїзд, але наполягав на введенні диференційованої системи оплати. Так, колишній керівник міста 25 липня 2013 пообіцяв, що в разі підвищення тарифів на проїзд у метро ціни для киян будуть нижче, ніж для приїжджих. 29 серпня того ж року Попов запевнив, що в 2013-му почнеться впровадження диференційованої оплати проїзду в метро, чого так і не сталося.

28 листопада минулого року Попов, вже будучи впевненим у підвищенні проїзду в комунальному транспорті, все ж запевнив, що при піднятті плати за разовий проїзд ціна на всі проїзні квитки залишиться колишньою.

Пізніше київська влада все ж передумала підвищувати вартість проїзду, що, в свою чергу, відобразилося в ряді обіцянок численних заступників Попова. Анатолій Голубченко 16 січня пообіцяв, що з лютого тарифи на проїзд у міському транспорті підніматися не будуть, ту ж саму обіцянку озвучив через кілька тижнів і його колега Михайло Костюк.

Володимир Макеєнко, який змінив Попова в кріслі глави КМДА, в цьому питанні оригінальним не був і також проанонсував, що ціни підвищуватися не будуть.

«Тимчасовий» глава КМДА Володимир Бондаренко питання підвищення цін на проїзд у своїх обіцянках не порушував, а новообраний мер Києва Віталій Кличко, не вдаючись у популістські виправдання, одразу заявив, що підвищення цін на проїзд у комунальному транспорті неминуче.

Кличко пояснив, що підвищення цін на проїзд у комунальному транспорті пов'язано з вимогами Міжнародного валютного фонду, кредит від якого отримала Україна.

Про те, як сильно подорожчає проїзд у метро і скільки коштує аналогічне транспортне «задоволення» в інших містах України та світу, читайте в інфографіці «Слова і Діла».


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: