У Бурбака розповіли, які реформи чекають «Укрзалізницю»

Читать на русском

Перший заступник генерального директора з реформування залізничної галузі «Укрзалізниці» Максим Бланк повідомив, що з 2015 року «Укрзалізниця» буде виконувати функції господарюючого суб'єкта.

«Буде повний поділ адміністративної та господарської функції. «Укрзалізниця», як акціонерне товариство, буде нести на собі виключно функції господарюючого суб'єкта», - сказав Бланк, відповідаючи на запитання журналіста «Слово і Діло».

За його словами, всі функції щодо тарифоутворення, регулювання безпеки та інші речі, які є регуляторними, будуть віднесені на рівень Міністерства інфраструктури.

Бланк також повідомив, що Кабінетом міністрів на засіданні 25 червня було прийнято постанову «Про створення публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця».

За словами Бланка, створення акціонерного товариства не передбачає ніякої приватизації. «Планується відразу накласти заборону на відчуження державного майна», - розповів Бланк.

Крім того, як повідомив заступник гендиректора з реформуванню залізничної галузі «Укрзалізниці», після прийняття Кабміном відповідної постанови відбудеться держреєстрація АТ «Укрзалізниця», а також буде відновлена структура формування майнового комплексу. «Таким чином відбуватиметься поступовий перехід від територіально-функціональної структури до вертикально інтегрованої», - пояснив чиновник.

У свою чергу міністр інфраструктури Максим Бурбак висловив думку, що створення акціонерного товариства піде на користь нашій залізниці, так як вона «гостро потребує реформи».

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Максим Бурбак 3 квітня 2014 року заявив, що одним з головних завдань реформи «Укрзалізниці» є поділ адміністративної та господарської функцій.

У загальній складності системою «Слово і Діло» зафіксовано 48 обіцянок Максима Бурбака, з яких він виконав тільки одну. Ще 2 заяви міністра мають статус «не виконано». Решта його обіцянок знаходяться в процесі виконання. Які саме - дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: