Тижневий дайджест станом на 1 липня 2013 року

Читать на русском

За останні два тижні в систему "Слово і діло" було додано 351 нову обіцянку від представників центральних і регіональних органів влади. Безумовним лідером за кількістю обіцянок, зафіксованих нами за цей період, став міністр оборони Павло Лебедєв, також серед головних фігур - голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов та голова Закарпатської облради Іван Балога.

Зокрема, керівник оборонного відомства Павло Лебедєв озвучив ряд важливих ініціатив, які будуть спрямовані на реформування української армії. По-перше, вже з 2014-го року, з його слів, армія стане на 100% контрактною. По-друге, на її модернізацію і переозброєння до 2017 року буде виділено 28 млрд. грн. По-третє, згідно з інформацією міністра, будуть зроблені ряд кроків для поліпшення матеріального становища військовослужбовців - наприклад, з жовтня 2013 їм буде збільшена заробітна плата.

Низка обіцянок Лебедєва стосуються забезпечення військовослужбовців житлом. 

Так, міністр анонсував, правда, досить туманно за строками, придбання більш як 20 тис. квартир для військових, а також введення в експлуатацію будинків для службовців ЗСУ в Житомирі, Білгород-Дністровському, Миколаєві, Котовську, Одесі.

Крім того, для армії нібито закуплять 10 бронекатерів, два літаки АН-70, корвет, вже в нинішньому році будуть прийняті на озброєння 3 вантажних автомобіля КрАЗ і 9 танків «Булат».

Повертаючись до фігури голови КМДА Олександра Попова, варто зазначити, що низка його останніх обіцянок стосуються Паркової дороги - в тому числі, її розширення, будівництва мосту через Паркову дорогу, а також зміцнення дніпровських схилів у цьому районі. Ощасливив киян та гостей столиці Попов і звісткою про реконструкцію 10 громадських туалетів до кінця 2013 року. Для Києва, якому хронічно не вистачає не те щоб цивілізованих, а будь-яких громадських вбиралень, це, звичайно, мізер, але в кожному разі - краще, ніж нічого.

Голова КМДА згадав і про об'єкти, що потребують фінансів і капітальної перебудови - зокрема Попов вже в поточному році пообіцяв знайти інвесторів для заводу «Енергія» та Бортницької станції аерації.

Обіцянки Івана Балоги стосуються стандартних для регіонального рівня проблем - ремонту і будівництва різних об'єктів соціальної сфери: шкіл, дитсадків, амбулаторій.

За звітний період 27 обіцянок отримали статус «Виконано» і 31 - статус «Не виконано».

Наприклад, житомирський мер Володимир Дебой повідомив про виконання взятого на себе зобов'язання з модернізації зовнішнього освітлення в місті, а в Києві почалися обіцяні роботи з ліквідації зсувів на Парковій алеї.

У той же час, серед невиконаних обіцянок звертають на себе увагу в першу чергу представники центральної влади. Зокрема, у встановлені строки не був підписаний важливий документ в енергетичній сфері, а саме - договір про реверс газу зі Словаччини, що обіцяв свого часу міністр енергетики Едуард Ставицький. У свою чергу глава Держінвестпроекту Владислав Каськів зірвав строки запуску будівництва «Повітряного експреса».

Станом на 1.07.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 1000 персон і 14867 обіцянок, з них 9242 - у процесі, 2566 - виконаних і 2530 - невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: