Лук'янченко не захотів очолити Донецьку область

Читать на русском

Мер Донецька Олександр Лук'янченко відмовився від посади губернатора Донецької області.

Про це він заявив сьогодні, 24 червня, на прес-конференції, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ОстроВ».

«Я працюю мером міста, тому я від цієї ініціативи відмовився... По-перше, це державна служба, я не хочу порушувати Конституцію, щоб на цьому спекулювали», - сказав Лук'янченко, коментуючи пропозицію народного депутата Юхима Звягільського замінити нинішнього голову Донецької ОДА Сергія Таруту на донецького градоначальника.

«Друге: у мене є свої погляди на це питання», - підкреслив мер.

Водночас сам Лук'янченко підтвердив, що йому дійсно пропонували стати губернатором, при цьому, від кого надійшла дана пропозиція - він не уточнив.

Як відомо, 20 червня регіонал Юхим Звягільський запропонував президенту Петру Порошенко звільнити Сергія Таруту з посади голови Донецької обласної державної адміністрації. Замість Тарути Звягільський запропонував призначити керівником області мера Донецька Олександра Лук'янченка.

Олександр Лук'янченко керує Донецьком з 2010 року. На його рахунку - 163 обіцянки, зареєстрованих «Словом і Ділом», 47 з яких на сьогоднішній день отримали статус «виконано», а 34 - «не виконано». Ще 82 обіцянки мера Донецька знаходяться в процесі реалізації. Які саме - дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: