Сили АТО не здійснюють жодних наступальних дій — речник АТО

Читать на русском

Речник АТО Владислав Селезньов проінформував про готовність українських військових використати зброю у випадку збройного нападу на українські підрозділи та на мирне населення з боку терористів.

«Сили АТО не здійснюють жодних наступальних дій. Використовують зброю лише у випадках, якщо здійснюється збройний напад на українські підрозділи або мирне населення», - сказав речник, передає кореспондент «Слова і Діла».

Крім того Селезньов повідомив, що наразі продовжується служба на блокпостах, забезпечується охорона та оборона державного кордону на визначених ділянках.

За його даними, за минулу добу в шістьох районах Донецької та Луганської областей, де перебувають сили АТО, відбулись 4 напади на українські блокпости та 4 напади на колони військової техніки, що рухалися визначеними маршрутами в рамках ротації сил АТО.

Внаслідок сил бойовиків, поранення отримали  5 українських військовослужбовців та 1 представник прикордонної служби. Під час нападів бойовики використовують стрілецьку зброю, міномети та здійснюють артилерійські обстріли позицій учасників АТО. 

Селезньов зазначив, що бойовики використовують зброю, якої немає на озброєнні Збройних Сил України. В тому числі використовуються 12-ти міліметрові снайперські гвинтівки «Вихлоп».

Він розказав, що за останню добу значно активізувалися дії бойовиків, направлені на провокації в районі державного контролю Російської Федерації. Терористи розгортають бойові позиції та ведуть вогонь провокуючи вогонь зі сторони України. 

Нагадаємо, незважаючи на оголошене Президентом перемир'я, бойовики продовжують обстрілювати загони антитерористичної операції та прикордонників на Донеччині та Луганщині. 

20 червня Президент Петро Порошенко зустрівся з мером Святогорська в 15 кілометрах від міста Слов'янськ Донецької області, щоб обговорити мирні ініціативи.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: