Новий голова фракції «УДАР» Ковальчук виконав 5 обіцянок з 10

Читать на русском

У загальній кількості народний депутат і новий голова парламентської фракції «УДАР» Віталій Ковальчук дав 10 обіцянок, зафіксованих в системі «Слово і Діло».

Зокрема, 5 з них значаться виконаними, 3 - проваленими, а ще 2 обіцянки нардепа знаходяться в процесі реалізації.

Так, будучи керівником виборчого штабу Петра Порошенка, 26 травня Ковальчук пообіцяв оприлюднити дані про кошти, які були витрачені на виборчу кампанію його кандидата. У результаті вже через два тижні в газеті «Голос України» було опубліковано звіт про витрати на виборчу кампанію кандидатів у президенти, в тому числі Порошенка.

Серед інших виконаних обіцянок політика - не йти в коаліцію і не співпрацювати з Партією регіонів, а також дотримуватися персонального голосування у парламенті. Крім того, 28 жовтня 2012 року Ковальчук заявив, що партія «УДАР» ініціюватиме прийняття закону про імпічмент Президенту. У результаті 7 березня 2013 року опозиція внесла до парламенту проект закону про порядок імпічменту Президента України № 2220.

Варто відзначити, що обіцянка ініціювати зняття Віктора Януковича з посади президента переведена в архів, оскільки Верховна Рада 7-го скликання в грудні 2012 - лютому 2014 не прийняла закон про імпічмент. Разом з тим, 22 лютого 2014 року в парламенті було прийнято постанову про самоусунення Віктора Януковича від виконання обов'язків Президента України.

У той же час, незважаючи на обіцянку Ковальчука щодо створення робочої групи для забезпечення подальшого просування України по шляху євроінтеграції, даний орган так і не був створений. Також нардеп обіцяв ініціювати зменшення кількості контролюючих та дозвільних органів, проте, як зафіксувало «Слово і Діло», станом на 20 травня 2013 року серед всіх зареєстрованих Ковальчуком і партією «УДАР» законопроектів по обіцяному зменшенню кількості контролюючих та дозвільних органів не значилося.

Серед усього іншого Ковальчук також пообіцяв створити антикорупційне агентство, яке, за його словами, буде аналізувати діяльність чиновників.

З грудня 2012 року Віталій Ковальчук - народний депутат України шостого скликання, заступник голови фракції «УДАР» в парламенті. На посаду голови фракції був обраний 7 червня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: